Over Ons

Wij zijn PRODUCTOWNER.NL. En dit is ons dagboek, zo openhartig mogelijk. Wij zijn overigens ook erg benieuwd naar jouw verhaal, neem vooral contact op met ons om het te delen.

Oktober 2018: Oprichter Jochem wordt voor de zoveelste keer gevraagd om ergens product owner te worden terwijl hij helemaal geen tijd heeft. Tijd voor bezinning. Aan de keukentafel wordt steeds vaker gesproken over een "PO-club". 

Januari 2019: Op werkvakantie in Kaapstad wordt met behulp van een paar slimme mensen een businessplan gemaakt. Voelt goed.

Maart 2019: Na paar koppen koffie links en rechts wordt tijdens een bord friet (of patat) met saté in Rotterdam een high-five uitgedeeld. Samen met Connext Lab (dé Design Sprint Studio van Nederland) gaan we een team van PO's bouwen. 'NextPO' is geboren. Het doel: Nooit meer "Nee" zeggen tegen een ondernemer die staat te springen om een co-piloot op een digitaal traject.

Twee voorwaarden: We worden géén uitzendbureau en we werken NOOIT met 'dickheads'. 

NextPO

April 2019:

We doen een heidag en komen tot het voor ons perfecte profiel, onder andere door 100+ vacatures te fileren, diverse boeken te verslinden en te praten met de allerbeste HR-mensen die we kennen. Vanaf dan hebben we een vaste wervingsprocedure waarin we iedereen toetsen op de kernwaardes die we nastreven (energie, ownership, focus, nieuwsgierig, behulpzaam). Onderdeel daarvan is een DISC en MBTI test. Geen half werk dus. 

Juli 2019: We wilden onze business case valideren door in 6 maanden 6 opdrachten te starten. Maar binnen 3 maanden zitten we al op 6 lopende projecten. We hebben een paar toffe ZZP-ers aangehaakt en de eerste product owner op de loonlijst wordt geworven.

0_edited.jpg

November 2019

Ons grootste project tot nu toe (een AI assistent voor de hospitality) is genomineerd voor een Dutch Interactive Award.

 

We winnen Zilver (wat op dat moment voelt als verliezen) en op de groepsfoto doet de product owner precies het juiste: anderen het podium gunnen door zelf achteraan te gaan staan. 

December 2019: De plannen voor 2020 liggen op tafel. Belangrijkste conclusie: al onze klanten zijn dik tevreden. We hebben dus bestaansrecht! Wat ook opvalt is dat in 'de propositie' richting 'de markt' meer focus moet liggen op wat we doen. Net zo snel als dat we zijn samengekomen gaan we ook weer uit elkaar. Connext Lab wordt opgesplitst in twee aparte bedrijven: NextPO enerzijds en The Next Lab anderzijds. Het voelt gek om het nest te verlaten na slechts 9 maanden, maar gesterkt door de gedachten dat we vrienden voor het leven hebben gemaakt beginnen we aan ons nieuw avontuur.

Januari 2020: Ons nieuwe avontuur begint goed! We openen ons eigen kantoortje bij Blaak in Rotterdam. Belangrijkste reden om voor het kantoor te kiezen is de blauwe kleur van het tapijt, aangezien we hebben bedacht dat we een blauw logo willen. In dezelfde periode doen we iets nóg mooiers: na ruim een maand onderhandelen kopen we een nieuwe domeinnaam. Vanaf nu zijn we Productowner.nl. Dronken van geluk (en later van de drankjes) beseffen we ons dat dit we steeds meer een echt bedrijf worden.

April 2020: Helemaal leip geworden van de thuiswerkdagen huren we in Breda een 2e kantoor. binnen 24 uur gaan we van bezichting naar volledige inrichting. Eén van de eerste bezoekers noemt het gekscherend een clubhuis en we adopteren de naam met een waar geuzen-gevoel.

Juli 2020

Voor een prikkie kopen we een plek op een reclamebord langs de A16. Het bijbehorende selfie-filmpje op Linkedin zorgt voor een piek op onze website en overal waar we komen beginnen mensen over dat bord. Mission accomplished.

Ocean%20Outdoor_65B_Productowner_HR1_edi

November 2020: We nemen afscheid van één van onze product owners van het eerste uur; Mark. Maar mét taart. Want Mark is verliefd geworden op Spheremall en andersom ook. Dus gaat Mark van Productowner.nl naar Spheremall om daar de lead te nemen in de product roadmap. We zien het als een mooi compliment.

En hoe nu verder? Wil jij onderdeel van zijn ons verhaal? Als klant of product owner? Wij zouden dolgraag met je in contact komen. 

Team

 
Cay (2).png

Cay

Naljae

Danique

Paul

Jochem

Pepijn

Mark

Tony.png

Tony

Wil je meer zien van ons team?

Wil jij bij ons team komen?