Businessmen

Project management in Fintech

De Financiële sector zit in de voorhoede van de wereldwijde digitale transformatie van de dienstverlening. Ze willen én moeten digitaliseren en hebben daarvoor ook de juiste ideeën en resources. Maar de ondernemers achter fintech bedrijven hebben te vaak onvoldoende tijd of kennis om elk project zelf van A-Z te managen.

Wij hebben ervaren mensen met kennis en daadkracht die de regie nemen op dat project. Met onze mensen op het project kan jij weer door met andere plannen en projecten.

Product owner: verantwoordelijk voor het succes van jouw innovatie

Met onze Agile projecten methodiek breken we grote productontwikkelingen op in korte, overzichtelijke periodes (meestal van twee tot vier weken). Op deze manier is het projectteam in staat de werkzaamheden snel aan te passen, bijvoorbeeld aan gewijzigde omstandigheden of wensen van de gebruiker. Maar tijdens het proces moeten het doel, de voortgang en de waarde voor de klant goed in het oog worden gehouden. Dat is de taak van de product owner. Hij (of zij) is als dirigent of regisseur verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het product. Met andere woorden: Een blije gebruiker en een rendabele business case. 

Door onze ervaring weten we welke kennis en ervaring voor welk project worden gevraagd.

De inbreng daarvoor komt van jou: via een doelgerichte intake analyseren we de aard en het doel van het project, de klant en andere betrokken partijen, de eventuele valkuilen, de intensiteit en duur van het project en jouw specifieke wensen. Die informatie stelt ons in staat om binnen één dag de juiste persoon naar voren te schuiven.  

Inhuren: minder kosten, meer flexibiliteit

Het in dienst nemen van product owners is voor de meeste fintech-bedrijven niet handig. Ze zijn vaak tijdelijk voor een project nodig en meestal ook niet fulltime. Met het oog op de kosten en flexibiliteit is het verstandiger om een product owner in te huren voor zo lang als het project duurt. Een bijkomend voordeel is dat je dan iemand kunt selecteren die helemaal thuis is in het specifieke product en de cultuur en mores van de sector kent.

Altijd een geschikte kandidaat – op korte termijn inzetbaar

Maar goede product owners zijn schaars. Zeker als het gaat om mensen met ervaring in de financiële wereld. Als sectorspecialist beschikt Productowner.nl over een groot aantal kandidaten: ze zijn bij ons in dienst of als freelancer aan ons verbonden.

Agile: niet voor niets populair

Of het nu gaat om de implementatie van software of de ontwikkeling van een app… De complexiteit is vaak groot, mede doordat er meerdere partijen betrokken zijn. In de praktijk zijn er tal van obstakels, externe invloeden en veranderingen die projecten belemmeren of vertragen. Lange tijd was de IT-sector berucht om de welhaast onvermijdelijke overschrijding van tijd en budget, terwijl het resultaat niet zelden te wensen overliet. De inmiddels wijdverbreide agile-aanpak heeft daar een eind aan gemaakt. Niet vreemd dat die nu uitermate populair is.

Topicus 

DOELSTELLING EN RESULTAAT >> 

Ook wij stellen hoge eisen

We stellen hoge eisen aan onze product owners. Logisch, want die stel jij ook. Terecht!

De selectie is zwaar. Opleiding, kennis en ervaring zijn niet voldoende. Voordat iemand namens Productowner.nl kan gaan werken, is hij in meerdere gesprekken door de mangel gehaald en heeft een assessment gedaan. We moeten zeker weten dat hij communicatief, stressbestendig en betrouwbaar is.

Wat mag je verwachten van onze product owner?

Hij/zij heeft ruime ervaring met complexe projecten en de principes van agile werken. Kent de financiële sector en de eisen en procedures die daar gelden. Ownership is vanzelfsprekend: de product owner geeft leiding alsof het zijn eigen project is. Hij bewaakt zelfstandig de kwaliteit, de planning, de klantwaarde, het budget en het eindresultaat. En onze product owner doet dat vol energie en met focus.

Creëer tijd om weer te ondernemen!

Veel meer focus dan jij als ondernemer zelf kunt hebben. Onze product owner richt zich immers volledig op jouw project. Eerlijk is eerlijk: hij heeft er ook meer ervaring mee. Jij bent veel beter in ondernemen. Dat levert je bedrijf uiteindelijk ook meer op. Door een product owner aan te stellen, creëer je daarvoor weer de tijd.

Natuurlijk blijf je zelf betrokken, maar je hoeft je geen zorgen meer te maken over het proces, over de voortgang. Die verantwoordelijkheid is bij onze product owner in goede handen. Jij krijgt de handen weer vrij om je bedrijf te laten groeien, aandacht te besteden aan je klanten en nieuwe ideeën uit te werken…

Zodat er weer nieuwe projecten ontstaan. En je ons weer belt, voor dezelfde product owner. Of een andere, als die beter bij je vraag past.

Sparren?
Neem contact met ons op!

We reageren binnen 1 dag.

arrow&v

Trotse partner

van Allios

financial

professionals